Гювечета с картофи и различни колбаси

27/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Вкусни са, защото са приготвени с най-вкусните колбаси - колкото повече, толкова по-добре, и много мерак "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 457
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи – 2 бр
  • салам – 100 г шпек
  • луканка – 100 г
  • пушено филе – 100 г
  • шунка – 100 г
  • сирене – 200 г
  • домати - 200 мл от консерва
  • гъби – 400 г стерилизирани /едно бурканче/
  • маслини – 16 бр
  • яйца – 4 бр
  • олио – 4 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на четири, а след това четвъртините на много тънък чипс.

Капнете на дъното на всяко гювече по една лъжица олио.

Разпределете по равно в купичките продуктите, като най-напред започнете с картофите, отгоре слагайте от колбасите, натрошете сиренето, гъбите, маслините и поръсете с по една щипка чубрица.

Залейте с нарязаните домати и сока от гъбите. Можете да добавите още малко водичка, ако искате да бъде по-течно, или пък повече доматен сок, ако предпочитате така.

Сложете гювечетата във фурната и тогава включете на 200 градуса. Печете около 40 минути. Отхлупете и чукнете по едно яйце и ги върнете обратно във фурната за кратко, за да се запече яйцето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар