Кекс с царевичен грис

27/02/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Да, кекс може да се приготви и с царевичен грис и обещаваме, че много ще ви хареса "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца850
  • Преглеждания за седмицата103
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • царевичен грис - 12 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • кисело мляко - 1/3 кофичка от 400 г
  • яйца - 2 бр. малки
  • олио - 50 мл
  • сирене - 1 ч.ч.
  • брашно - за посипване на формата
  • олио - за намазване на формата

Начин на приготвяне

Слагаме в дълбока купа 12 с.л. царевичен грис (почти с връх). Използвах румънски царевичен грис, малко се различава от този, който съм купувала в България.

В киселото мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. Оставяме настрана да се активира. При царевичният грис слагаме 1 ч.л бакпулвер и размесваме. Разбиваме с вилица в друга купа две малки яйца. Към тях прибавяме солта и захарта и пак разбиваме. Отмерваме 50 мл олио.

После слагаме и олиото и киселото мляко с активираната вече сода. Най–накрая постепенно поставяме царевичния грис и разбъркваме. Натрошаваме сирене - около 1 ч.ч. Разбъркваме всичко. Намазваме си с олио формата за кекс. Посипваме я с брашно.

Предварително загряваме фурната на 200 градуса и после намаляваме. Изсипваме сместа и заглаждаме.

Печем до суха клечка във фурна на 180 градуса. След като се изпече и изстине малко, обръщаме кекса в подходящ съд.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар