Медени топчета с портокалов сироп

28/02/2017
Ирена Христова
отИрена ХристоваНовак321741
"Не е честно всички калорични неща да са толкова вкусни, но животът е прекалено кратък, за да го изкараме в броене на калории, вместо да му се наслаждаваме "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • портокалов сок - 1/2 ч.ч.
  • кора от портокал - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • зехтин - 1/4 чаша
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мед - 2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашно, захар, бакпулвер и сол. Разбъркайте хубаво. Оформете дупка в центъра, така че да се получи кладенче.

В отделна купа смесете яйца, зехтин, настъргани портокалови кора и 1 с.л. портокалов сок. Разбъркайте хубаво, докато всички съставки се смесят, и изсипете в центъра на купата със сухите съставки.

С ръце или голяма дървена лъжица бавно разбъркайте, докато се оформи меко и гъвкаво тесто. Оставете да престои около 1 час на стайна температура.

След това с намазнени длани оформете малки топчета от тестото. Загрейте мазнината и изпържете топките за около 2 мин до златист цвят.

Прехвърлете готовите топчета на поднос, покрит с кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Смесете меда и портокаловия сок в дълбок тиган и оставяте да кипне около 3 мин. Свалете от огъня и добавете топчетата в тигана с медената смес. Разбъркайте.

Оставете топките да се охладят, като ги разбърквате от време на време.

Намазвате с мед подноса, на който ще наредите готовите топки. С намазнени ръце, за да не залепват, наредете топчетата в пирамидална форма. По желание поръсете с кокосови стърготини и захаросани портокалови кори.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар