Пълнозърнести пърленки

27/02/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Добре, ще хапнем пърленки, но само защото са ароматни и вкусни, и полезни, и сме гладни, и не можем да им устоим "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 333
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода. Към маята се прибавя кафявата захар и хималайската сол. Разбърква се. След това се прибавя зехтинът и постепенно пълнозърнестото брашно. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя да втаса на топло, завито с чиста кърпа, за около 20 -25 минути. След като тестото втаса се разделя на по-малки топки тесто . От това тесто се получават 7-8 пърленки.

След като разделим тестото, всяка топка тесто се разточва. На котлона се слага грил тиган, леко намазан със зехтин, и се загрява.

Разточеното тесто се слага на сгорещения грил тиган и се изпичат пърленките. Маслото се разтопява и с него се намазват пърленките и от двете страни. След като са готови пърленките се захлупват с капак.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар