Веган пица с тофу

27/02/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903402
"Предизвикваме ви да опитате нашата веган пица, която е чудесно предложение за обяд за всички, които постят! И да не забравите да оцените, споделите и коментирате "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • царевично брашно - 350 г
  • оризово брашно - 200 г
  • хималайска сол - 3 щипки
  • кафява захар - 1 щипка
  • сода - 1/2 ч.л.
  • вода - 400 мл
  • За плънката
  • лютеница
  • картофи - 3 - 4 малки (сварени)
  • царевица - 80 г
  • грах - 80 г
  • маслини - 50 г без костилка
  • тофу - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват царевичното и оризовото брашно. Разбъркват се . В друг съд се сипва водата, към нея се прибавя содата, кафявата захар и хималайската сол. След това постепенно се прибавя брашното.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто разточва в голяма тавата. Тавата трябва предварително да е застлана с хартия за печене. Разточва се на тънка кора. След това се слага в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, за около 12-тина минути.

През това време сварените картофи и маслините се режат на кръгчета. След като се опее блата се вади от фурната и се намазва с лютеница. Отгоре се реди плънката. Не се слага само сиренето.

Пицата се връща отново във фурната за около 10-тина минути. През това време тофуто се настъргва. Малко преди да я извадите се поръсва с настърганото соево сирене.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар