Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с кисело зеле

Телешко с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Телешко с кисело зеле1 / 2
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • бекон - 125 г
  • зеле - 1 кисела зелка
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио и запържете нарязания ситно бекон. Добавете накълцания лук, а след малко и настъргания морков. След това прибавете нарязаното на парчета телешко и запържете до златисто.

Добавете накълцаното кисело зеле, разбъркайте добре и оставете да се задушава на умерен котлона за 30 минути.

След това прибавете ситно нарязаната люта чушка и долейте малко вода. Поръсете със сол, черен пипер и оставете да се задушава под капак за около 1 час и 30 минути.

При нужда долейте по някое време още малко вода. След като е готово, объркайте с чубрицата и червения пипер и след малко свалете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: