Ямболски милинки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ямболски милинки1 / 2
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10 бр.
"Вкусни милинки, с които ни нагостиха нашите приятели в Ямбол. А на изпроводяк ни дадоха и рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 1/2 пакетче прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за отгоре
  • мас - 1 ч.ч. свинска, разтопена, може и олио
  • масло - 3 с.л.
  • галета - 1 ч.ч. непълна
  • сол - 1/2 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в топлата вода заедно със захарта. Щом се активизира я добавете към пресятото брашно заедно със солта и замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса.

Отделете 1-2 с.л. от маста, а останалата, заедно с маслото разтопете и смесете в последствие с галетата. Получава се средно гъста каша.

С малка част от тази каша намажете дъното на тава.

Оформяйте топчета от втасалото тесто, омазвайте ги с мас и ги подреждайте едно до друго в тавата.

Отгоре обилно намажете с кашата и сложете ямболските милинки да се пекат в загряна на 200 градуса около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
47
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
Този вид милинки ги правя може би от 15-20 години ,но не знаех ,че ги наричате Ямболски.Разликата е ,че като оформям кръгчетата в средата на тестото слагам малко сирене или извара.Много са вкусни.
06.11.2013 18:24
6
3