Арабска мусака с канела

27/02/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Не, тази мусака не е обикновена мусака, а вкусотия, сякаш излязла от 1001 нощ "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Слага се в сгорещеното олио, подправяме с канелата, индийското орехче, малко сол - 1-2 щипки. Когато поомекне, добавяме каймата, овкусяваме с кимиона.

Разбъркваме, за да се раздроби. Добавяме двата цвята пипер, нарязан на ситно, прибавяме доматеното пюре. Бъркаме, за да се овкуси сместа. Каймата трябва да почти готова за консумация. Накрая добавяме нарязаните на кубчета домати.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Оформянето на мусаката е Ваш избор - може да я наредите на пластосе - ред картофи, ред кайма, или да объркате цялата смес.

Аз смесих всичко. Изсипваме сместа в намазнена тава, наливаме вода, колкото да покрие максимум наполовина сместа и печем на 180 градуса до извиране на водата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар