Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Арабска мусака с канела

Арабска мусака с канела

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024961
Арабска мусака с канела
Снимка: Елена Стойчовска
3 / 4
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не, тази мусака не е обикновена мусака, а вкусотия, сякаш излязла от 1001 нощ"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • кайма - 500 г телешка
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена
  • доматено пюре - няколко с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • кимион
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. Слага се в сгорещеното олио, подправяме с канелата, индийското орехче, малко сол - 1-2 щипки. Когато поомекне, добавяме каймата, овкусяваме с кимиона.

Разбъркваме, за да се раздроби. Добавяме двата цвята пипер, нарязан на ситно, прибавяме доматеното пюре. Бъркаме, за да се овкуси сместа. Каймата трябва да почти готова за консумация. Накрая добавяме нарязаните на кубчета домати.

Картофите се обелват и нарязват на кубчета.

Оформянето на мусаката е Ваш избор - може да я наредите на пластосе - ред картофи, ред кайма, или да объркате цялата смес.

Аз смесих всичко. Изсипваме сместа в намазнена тава, наливаме вода, колкото да покрие максимум наполовина сместа и печем на 180 градуса до извиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: