Пъстърва с песто

27/02/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Уникална комбинация - едно ястие, с което определено ще смаете всички гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърви - 3 цели почистени (бройката зависи от броя на хората, за които я приготвяте)
  • песто - за намазване
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 1 бр.
  • лимони - няколко резена
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз купувам почистена пъстърва, но ако Вие сте се сдобили с цяла, въоръжете се с нож и търпение и почистете от вътрешностите.

Подгответе 3 листа алуминиево фолио (или колкото броя риба имате) - дължината му трябва да е малко по-голяма от дължината на рибата, тъй като ще я опаковаме.

Намазваме фолиото с олио с помощта на четка. Поставяме рибата. Леко я намазняваме. Посоляваме я отвън и вътре. Предварително сме нарязали пипера на ситно, домата на резени, лимона на също на резени.

Намазваме коремчето с песто (аз използвам лъжица), слагаме от пипера, два резена домат и лимон. Две-три парченца лимон слагаме върху рибата. Увиваме я с фолиото, притискаме краищата.

Повтаряме упражнението с всички риби. Подреждаме ги в плоска тава. Печем на 180-200 градуса около 40 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар