Пълнен лук с тиквички и кашкавал

28/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф71421923281
"Ефектно и изискано предястие, с което чудесно ще подхожда бутилка бяло вино "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и с помощта на остър нож и лъжица се издълбава. Морковите и кашкавалът се настъргват на едро ренде.

Тиквичките се измиват, почистват и нарязват на кубчета. В подходящ съд се смесват настърганите моркови, кашкавала, тиквичките и прецедената от водата царевица. Добавя се сол и се разбърква.

С получената смес се напълва издълбания лук.

Прехвърля се в предварително намазана с олио тавичка, сипва се върху всяка глава лук по малко зехтин или олио, налива се в тавичката около 1 чаена чаша вода, покрива се с фолио и се пече около 35-40 минути в умерено загрята фурна.

Ако желаете, може да отстраните фолиото накрая, за да се получи златист загар.

Ястието се поднася топло, обилно поръсено със ситно нарязан копър..подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!