Задушен заек в тиква

28/02/2017
"Заек в тиква - звучи като вълшебно вкусно ястие, излязло от приказките - и е точно такова - вълшебно вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накисваме заека в студена вода с оцет и го оставяме да престои така 24 часа.

След това го нарязваме на порции и го обезкостяваме.

Запържваме го в маслото и добавяме предварително нарязаните зеленчуци, подправките, виното, водата и сол на вкус. Варим на тих огън до полуготово състояние на месото.

През това време изчистваме тиквата от семето и я издълбаваме. Вътре слагаме месото и зеленчуците, слагаме капачето на тиквата и го замазваме с тесто.

Слагаме тиквата в тава и печем на умерена фурна, докато тиквата омекне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар