Мързелива точена баница

27/02/2017
gallia_tur
отgallia_turНовак299
"Уж, мързелива, а пък трябва да се точи? Освен да опитате и да ни кажете как ви се е получило "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо581
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята я разтваряте в топлото прясно мляко с захарта и щипка сол, като шупне изсипвате сместа в подсоленото брашно и месете средно тесто. Оставяте го да втаса и правите 7 топки.

Всяка от тях разточвате, но не толкова на тънко и редите в тава. Плънката е смес от сиренето и изварата, 2 яйца и киселото мляко със содата.

Намазвате дъното на тавата и слагате първата кора, намазвате с олио и изсипвате част от сместа и така редите докато Ви свършат продуктите, като най-отгоре завършвате с кора.

Нарязвате баницата на парчета и оставяте да втаса и накрая я мажете с разбитото трето яйце. Печете на 200 градуса до готовност /около 40 минути/.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар