Задушени джоланчета

27/02/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11640401
"Луди сме по тези джоланчета, толкова са крехки и ароматни, пръстите ще си оближете "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 364
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите измиваме и изкисваме добре. Подсушаваме ги и натриваме със солта и червения пипер. На дъното на глинения съд наливаме олио и слагаме джоланите.

Подреждаме около тях нарязаните на едро моркови, целина, лукчетата и чесъна. Добавяме черния пипер, карамфила идафиновия лист.

Наливаме виното и доливаме вода до средата на джоланите, пускаме и двете бульнчета. Оставяме за една нощ в хладилник. На следващия ден ги обръщаме.

Покриваме гювеча с фолио и захлупваме с капака. Слагаме глинения съд в студена фурна на висока температура и след час намаляваме на 180 градуса. Печем още два часа. Невероятно крехко и много вкусно.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар