Задушени джоланчета

27/02/2017
"Луди сме по тези джоланчета, толкова са крехки и ароматни, пръстите ще си оближете "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 470
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински джолани - 2 бр. предни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 6 - 7 малки глави
  • целина - 2 - 3 резена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • червен пипер - пушен
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • карамфил - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • бульон - 2 бр. гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите измиваме и изкисваме добре. Подсушаваме ги и натриваме със солта и червения пипер. На дъното на глинения съд наливаме олио и слагаме джоланите.

Подреждаме около тях нарязаните на едро моркови, целина, лукчетата и чесъна. Добавяме черния пипер, карамфила идафиновия лист.

Наливаме виното и доливаме вода до средата на джоланите, пускаме и двете бульнчета. Оставяме за една нощ в хладилник. На следващия ден ги обръщаме.

Покриваме гювеча с фолио и захлупваме с капака. Слагаме глинения съд в студена фурна на висока температура и след час намаляваме на 180 градуса. Печем още два часа. Невероятно крехко и много вкусно.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар