Задушени джоланчета

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Задушени джоланчета
Снимка: Невена Блажева Иванова
4 / 5
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
5
"Луди сме по тези джоланчета, толкова са крехки и ароматни, пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр. предни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 6 - 7 малки глави
  • целина - 2 - 3 резена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • червен пипер - пушен
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • карамфил - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • бульон - 2 бр. гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите измиваме и изкисваме добре. Подсушаваме ги и натриваме със солта и червения пипер. На дъното на глинения съд наливаме олио и слагаме джоланите.

Подреждаме около тях нарязаните на едро моркови, целина, лукчетата и чесъна. Добавяме черния пипер, карамфила идафиновия лист.

Наливаме виното и доливаме вода до средата на джоланите, пускаме и двете бульнчета. Оставяме за една нощ в хладилник. На следващия ден ги обръщаме.

Покриваме гювеча с фолио и захлупваме с капака. Слагаме глинения съд в студена фурна на висока температура и след час намаляваме на 180 градуса. Печем още два часа. Невероятно крехко и много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
40
30
20
11
Дай твоята оценка: