Салата от пуешко с кимион и зеленчуци

28/02/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам първо картофа и го нарязвам на тънки шайби.

Разделям бялата част на праза на слоеве по дължина. Стривам кардамона в хаванче, като отделям зрънцата от шушулката.

Намазвам пуешкото филе от едната страна с горчица и поставям листенца от спанака /заделила съм 1/3 за пълнежа/.

Сгъвам филето на на две и фиксирам с клечка за зъби.

Сгорещявам зехтин в тигана и поставям пуешкото филе да се зачерви от двете страни за около 7 минути. Изваждам го в полуготов вид и добавям праза, картофа и спанака. Овкусявам със сол и черен пипер, куркума и кимион и ги оставям за 5 минути на силен огън.

След това добавям 200 мл вода, връщам филетата и намалявам котлона, да се дозадушат за още 10 минути.

При сервиране поръсвам с предварително запечени сусамови семена.

Леко ястие, полезно за вашето здраве.

Кимионът стимулира стомашно-чревният тракт, куркумата е естествен антисептик и прочиства черния дроб, а кардамонът е приятел на сърцето.

Добър апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар