Плодов маслен сладкиш

28/02/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваЧирак100664
"Думите са безсилни, оставяме на вас да опитате и да откриете защо този сладкиш е толкова вълнуващ "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 329
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.

С помощта на блендер или пасатор пасираме кайсиите до гъсто пюре. Ако пюрето е твърде гъсто, може да разреди с малко вода. Черешите почистваме от костилки и разрязваме на две.

Разбиваме маслото със захарта. Добавяме яйцата и разбиваме отново. Към тази смес добавяме ванилията, прясното мляко и пасираните кайсии и разбъркваме до получаване на еднородна смес.

След това добавяме пресятото с бакпулвер брашно и разбъркваме, до получаване на гладка смес.

На дъното на тавичка поставяме кухненска хартия и върху нея разстиламе с 3/4 от сместа. Отгоре подреждаме кайсиите с разреза надолу. Покриваме ги с останалата смес.

Печем на 180 градуса за около 40 минути. След като сладкишът изстине, нарязваме на квадрати и поръсваме с пудра захар. Може да се хапва и леко топъл.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар