Картофени крекери с пармезан

28/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Веднага да си намерите повод за парти, за да видим как са ви се получили тези уникални картофени крекери с пармезан "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи – 200 г (един по - голям или два малки)
  • брашно – 150 г
  • масло – 60 г
  • зехтин – 3 с.л.
  • пармезан – 3 с.л.
  • сол – 3 щипки
  • за гарниране
  • сирене – 1 с.л.
  • майонеза – 1 с.л.
  • заквасена сметана – 2 с.л.
  • филе – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и ги настържете на ситно ренде, а след това смесете с брашното, мекото масло, зехтина, настъргания пармезан и малко сол и замесете тесто.

Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5-6 мм и изрежете бисквити с формичка. Подредете бисквитите върху хартия за готвене.

Загрейте фурната. Изпечете крекерите на 180 градуса за 15-20 минути. Хубави са си и така, но могат и да бъдат поднесени с още нещо.

Гарнирайте с крем:
Стрийте бучка краве сирене и смесете с лъжица майонеза и две лъжици заквасена сметана. Разбъркайте и сложете върху крекерите по една кафена лъжичка крем. Отгоре добре стои и ролце от филе.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар