Крем супа от печурки и чеснови крутони

28/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"И поотделно ги харесваме, но в комбинация - супата и крутоните, са направо божествени "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо192
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за супата
  • печурки – 300 г пресни
  • моркови – 2 бр.
  • лук – 1 глава
  • целина – 50 г (корен)
  • картофи – 3 бр.
  • универсална подправка – 1 с.л. зеленчукова
  • заквасена сметана - 50 г
  • прясно мляко – 50 мл
  • масло – 20 г
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус (млян)
  • за крутоните
  • хляб – 4 филии
  • чесън – 1 скилидка (голяма)
  • олио – 50 мл или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крутоните, настържете скилидката чесън и смесете с мазнината, която сте избрали. Отстранете кората на филиите хляб, нарежете меката част на кубчета и поставете в малка тавичка.

Полейте хлебните кубчета с чесновата мазнина и разбъркайте добре. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, като периодично разбърквате крутоните до светло кафяв цвят.

Почистете и нарежете лука, морковите, корена от целина, картофите и гъбите на по-едро. Поставете ги в подсолена вода на умерен огън да се сварят до омекването им.

Прецедете бульона на супата, пасирайте сварения зеленчук добавяйки на части от бульона им. Разредете заквасената сметана с прясното мляко и го прибавете към супата.

Добавете зеленчуковата подправка, посолете на вкус, поръсете с черния пипер на вкус и маслото. Оставете супата да заври и отстранете от огъня. Сервирайте с крутончетата.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар