Крем супа от печурки и чеснови крутони

28/02/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"И поотделно ги харесваме, но в комбинация - супата и крутоните, са направо божествени "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за супата
  • печурки - 300 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 50 г (корен)
  • картофи - 3 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • заквасена сметана - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 20 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус (млян)
  • за крутоните
  • хляб - 4 филии
  • чесън - 1 скилидка (голяма)
  • олио - 50 мл или зехтин

Начин на приготвяне

Започнете с крутоните, настържете скилидката чесън и смесете с мазнината, която сте избрали. Отстранете кората на филиите хляб, нарежете меката част на кубчета и поставете в малка тавичка.

Полейте хлебните кубчета с чесновата мазнина и разбъркайте добре. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, като периодично разбърквате крутоните до светло кафяв цвят.

Почистете и нарежете лука, морковите, корена от целина, картофите и гъбите на по-едро. Поставете ги в подсолена вода на умерен огън да се сварят до омекването им.

Прецедете бульона на супата, пасирайте сварения зеленчук добавяйки на части от бульона им. Разредете заквасената сметана с прясното мляко и го прибавете към супата.

Добавете зеленчуковата подправка, посолете на вкус, поръсете с черния пипер на вкус и маслото. Оставете супата да заври и отстранете от огъня. Сервирайте с крутончетата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар