Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата от печен лук

Салата от печен лук

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457493
Салата от печен лук1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусно и непретенциозно по селски - салата от печен лук, която е и отлична гарнитура към всякакви ястия"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 600 г
  • олио - 3 с.л. /зехтин/
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пирер
  • маслини - 4 - 5
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива и без да се бели, го слагаме в загрята фурна на 200 градуса, да се изпече.

Оставяме да се охлади и тогава вече го белим и режем на филийки.

Приготвяме дресинг с олиото, оцета, солта и черния пипер и заливаме изпечения лук.

Магданозът се реже на много ситно и с него поръсваме салатата. Можем да украсим с маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: