Пълнено печено пиле с бекон

28/02/2017
Албена
отАлбенаИноватор37071113753
"С бекон ли? Това уникално вкусно пиле е пълнено още с топено сирене, ароматни печурки, лук и всичко, което е нужно, за да получите вие най-вкусното пилешко на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 296
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето. Посоляваме го отвътре и отвън и го оставяме настрани.

В купа си приготвяме плънката. За целта е необходимо да нарежем на кубчета кашкавала, топеното сирене и пушения бекон.

Гъбите почистваме и две от тях нарязваме на кубчета и прибавяме към плънката. Разбъркваме добре и напълваме със сместа пилето. Ако е необходимо забождаме отвора с клечки за зъби, за да не излезе плънката.

Поставяме пилето в йенска тенджера. Ако е останала от плънката я разпределяме отстрани на пилето.

Останалите гъби и почистения лук режем на филийки. Поръсваме с малко сол и черен пипер. Объркваме ги и ги поставяме също около пилето. Хубаво е пилето да се сложи с гърдите надолу.

Така те няма да изсъхнат при печенето. Отгоре го намазваме с краве масло и поръсваме с подправка за пиле. Наливаме малко бяло и похлупваме с капак йенската тенджера.

Печем във фурна на 200 градуса. Малко преди готовност махаме капака и запичаме до като пилешката кожа получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар