Френски сладкиш със сушени плодове (Фар)

28/02/2017
Мисса
отМиссаЧирак222325
"Винаги може да се доверите на французите, когато става дума за сладкиши и романтика "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват във вода, като е хубаво предварително да ги нарежете. Така те ще набъбнат и от тях ще се отделят вредните захари. Може да използвате и други, освен гореспоменатите сушени плодове.

В голяма купа се смесват яйцата и захарта и се разбиват малко с миксер. Добавя се и млякото, като в него са разтворени солта, ванилията и есенцията (може да използвате каквато предпочитате). В продължение на няколко минути разбийте с миксера.

По време на това се добавят маслото и брашното. Маслото трябва да е размекнато или дори разтопено. Също така може да използвате друга мазнина вместо маслото - олио или маргарин. Като прецените, че сместа е с подходяща хомогенна консистенция е готова.

Пече се в предварително загрята фурна. За улеснение може да използвате хартия за печене, но при отстраняването ѝ накрая трябва да изчакате малко да изстине сладкишът. Намазвате съвсем леко с олио (или друга мазнина), изсипвате и нареждате изкиснатите и отцедени сушени плодове.

Печете около 25 минути. Можете да проверите дали е готово като направите прорез по средата. Сладкиша е по подобие на крем карамел при печенето. За предпочитане е да се сервира охладен.

*Този традиционен френски сладкиш е типичен за област Бретон, а фар се нарича самата смес от яйца, захар, прясно мляко и брашно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар