Ребърца със сусам

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Ребърца със сусам
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Такаааа, бирата каза, че ще влезе в чашата, само ако на масата компания ѝ правят тези ароматни препечени ребърца, да си знаете отсега"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - млян
  • чесън - 3 скилидки
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ребърцата. Натрийте със сол и черен пипер.

В подходящ съд смесете смесете меда, горчицата, соевия сос, оцета, червения пипер и сока от половината портокал. Разбъркайте сместа да се хомогенизира.

Всяко ребърце потопете в ароматната марината и подредете в намазнена тавичка, покрита с хартия за печене.

Внимателно около тях налейте виното и сока от другата половина на портокала, опитайте и доовкусете, ако е необходимо по ваш вкус-по солено или по-сладко-кисело.

Нарежете чесъна и сложете между ребърцата. Необходимо е да престоят поне за час в хладилник.

След като са престояли маринованите ребърца, долейте вода до средата на ребрата и посипете със сусам.

Покрийте тавата с фолио и печете час и половина.

Отстранете фолиото и запечете до хрупкава коричка на ребърцата със сусам и запичане на сусама.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: