Чорба от коприва без запръжка

28/02/2017
Магдаленаот МагдаленаНовак
"Ще видите - толкова вкусна става, че няма да искате никакви запръжки да ѝ развалят вкуса "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме копривата с гореща вода. Оставяме да поседи няколко минути. Отсипваме водата и нарязваме копривата. Слагаме я в тенджера с вода и слагаме на котлона.

Обелваме, измиваме и нарязваме една глава кромид лук. Слагаме лука в тенджерата и сипваме олио. Като заври оставяме да кипи около 30 минути. След това слагаме ориза и отново оставяме да покипи с него.

Като оризът е почти сварен в една купа слагаме една супена лъжица брашно и с малко вода го разбъркваме (с гъстота горе-долу като боза). Изсипваме го в тенджерата като разбъркваме постоянно.

След десетина минути слагаме и червения пипер на вкус и най накрая слагаме солта. Оставяме да покипи още малко и сваляме от котлона.

Като се сипе в купа се слага кисело мляко на вкус и се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар