Млечна баница по селски

28/02/2017
Viktoriaот ViktoriaНовак
"Да, знаем, че пише във фурната на 180 градуса, но на печка на дърва е сто пъти по-вкусни и вие го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 664
  • Преглеждания за месеца10496
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Взимаме подходяща тава, предварително разтопяваме маслото и намазняваме тавата.

В купа натрошаваме сиренето. Започваме реденето на баницата. Най-отдолу слагаме една кора ръсим със сирене, слагаме друга кора намазваме с масло и ръсим сирене.

През две кори мажем с масло, а на всяка една ръсим със сирене. Най-накрая покриваме с последната кора и обилно намазваме с масло.

В друг съд слагаме яйцата и ги разбиваме, добавяме към тях и прясното мляко. Нарязваме баницата и с тази смес я заливаме. Пече се на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ihina
ihina
01.03.2017 22:00
Поздравявам всички мои български приятели
1
0
ihina
ihina
01.03.2017 21:59
Баба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени
бели и червени.

Първом на гората-
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.

После на градините-
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.

А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени.
0
0
Viktoria
Viktoria
01.03.2017 20:45
Радвам се,че Ви е харесала рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв