Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кисело зеле с моркови и свинско

Кисело зеле с моркови и свинско

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457503
Кисело зеле с моркови и свинско
Снимка: Yana G.
1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Всички знаем, че киселото зеле със свинско е класика, но непременно го опитайте и моркови, които внасят много свежест и аромат"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • свинско месо - 400 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и морковите и ги режем на ситно. Слагаме ги в тенджера с олио, за да се запържат за кратко. Свинското месо го режем на късчета и го слагаме при лука и моркова да се запържи.

Киселото зеле се измива, за да не е толкова солено и се реже на ситно. Добавяме го и него в тенджерата и оставяме да се свари за около 30 минути.

След това добавяме подправките - червен и черен пипер, разбъркваме. Изсипваме в тава и слагаме да се запече в загрята на 200 градуса фурна. печем поне 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: