Задушена кокошка със сaрми

28/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Ето на това му се казва истински кулинарен шедьовър, който заслужава аплодисментите ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо843
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я сваряваме заедно с дреболиите за 1 час.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината масло. Добавяме и ситно нарязаните дреболии, 1 ч.ч. ориз и доливаме с вода. Варим, докато оризът набъбне. След това овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.

С така приготвената плънка напълваме кокошката и я зашиваме много добре с конец.

С останалия ориз, каймата и подправките правим сармички, които завиваме в зелеви листа.

Взимаме гювеч и на дъното му слагаме ситно нарязано зеле, а върху него с гърба надолу - напълнената кокошка. Около нея нареждаме сармичките, а върху тях слагаме нарязаните пушени гърди.

Отгоре слагаме останалото масло и цели зелеви листа. Доливаме по 1 ч.ч. вода и зелев сок. Слагаме капака и задушаваме в умерена фурна около 3 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар