Варена кокошка на пара

28/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Вкусно и много здравословно - перфектното предложение за обяд или лека вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на порции и я сваряваме заедно с нарязаните моркови, гъби, лук и половината масло.

Когато месото е готово, добавяме виното и оставяме да се вари още 15-20 мин.

След като свалим от огъня, с помощта на решетъчна лъжица изваждаме месото и гъбите и ги нареждаме в голяма чиния.

Останалия сос пасираме и към него добавяме брашното, сока от лимона и останалото масло.

С така приготвения сос заливаме месото, а отгоре го поръсваме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар