Палачинкови рулца с бешамел

28/02/2017
"Не сме лакомници, но няма да се поколебаем да си поръчаме още една порция - толкова е вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо431
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязваме шунката на малки кубчета. Взимаме една палачинка и я мажем с 1-2 лъжици от соса (аз използвам домашен сос с босилек и чесън), настъргваме от сиренето и поръсваме от шунката.

Така завиваме здраво палачинката и я режем на няколко части, като парчетата трябва да са с големина около 3 см (зависи колко е дълбока тавата ви). Намазваме тавата с масло и нареждаме палачинките изправени, като пънчета. Това се повтаря докато се напълни тавата.

За соса, разбиваме яйцата в купа и оставаме настрани. Загряваме прясното мляко, в което сме добавили настъргано индийско орехче на вкус и сол (ако сиренето е много солено, добавете съвсем малко сол - около 1/2 к.л.). В тенджера разтапяме маслото и прибавяме брашното при непрекъснато бъркане, запържваме за около минута, най-много.

При непрекъснато бъркане добавяме и топлото мляко. Бъркаме постоянно, за да не загори. Когато сосът се сгъсти и вече е заврял, сваляме от котлона и при непрекъснато бъркане добавяме яйцата. За финал добавяме настъргания кашкавал и бъркаме до пълното му разтапяне.

Заливаме палачинките с бешамела и печем в загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути (до приятен загар). Сервираме или топло, или студено, всякак е вкусно!

Забележка: Тавата ми е с диаметър 28 см.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар