Тортелони с шунка и моцарела

28/02/2017
Emilia Krumovaот Emilia KrumovaЧирак
"Специално предложение за всички почитатели на Италианската кухня и всички лакомници, които още не са имали възможността да се влюбят в нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тортелони - 500 г с пълнеж от шунка
  • моцарела - 200 г настъргана
  • морков - 1 бр. голям
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • фикс за тортелони - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате тортелоните в подсолена вода за 8 минути. Оставяте настрани.

Нарязвате трите глави лук на дребно, моркова настъргвате на най-едрото ренде. Чесъна пресовате.

Загрявате олиото в дълбок тиган Уок и добавяте лука и моркова. Запържвате до омекване и добавяте тортелоните, намалявате котлона на слаба степен.

Разбърквате внимателно и прибавяте чесъна и зеленчуковата подправка.

Приготвяте фикса с прясното мляко според указанието. Добавяте го и него и оставяте да къкри за 3-4 минути.

Изсипвате цялата смес в подходяща тава и слагате в предварително загрята фурна на 190 градуса за 15 минути.

Изваждате тавата, посипвате обилно с моцарелата и връщате във фурната за още 5 минути да се запече.

Готовото ястие сервирате топло, поръсено с пресен магданоз и чаша бяло вино.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар