Мини пастички Червено кадифе

01/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2906273
"Феноменално вкусни и ароматни пастички, които първоначално мислехме да кръстим Убиец на диети "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • За блата
  • брашно - 250 г
  • яйца – 2 бр
  • какао – 2 ч.л.
  • ванилова захар – 2 пакетче
  • захар - 250 г
  • краве масло - 125 г на стайна температура
  • айран - 250 мл
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • оцет – 1 ч.л.
  • сладкарска боя - червена
  • За крема
  • крем филаделфия – 170 г
  • маскарпоне – 250 г
  • пудра захар – 120 г
  • краве масло – 125 г
  • заквасена сметана – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Пресейте брашното заедно с какаото. Маслото със захарта разбийте на пухкав крем, към който добавете и ваниловата захар. Прибавете яйцата едно след друго.

Разтворете в айрана червената сладкарска боя. Сложете толкова, че да получите хубав цвят. Налейте постепенно към разбитото масло, разбъркайте добре и сипете на части брашното с какаото. Разбийте с миксер. Накрая добавете содата, угасена в оцета.

Изсипете сместа в тавата от фурната върху хартия за готвене. Изпечете блата на 180 градуса за около 25 минути и оставете да се охлади.

За крема:
Разбийте добре с миксер маслото с част от пудрата захар. Добавете двата вида сирене, заквасената сметана и останалата пудра захар. Размесете, като намалите миксера на слаби обороти.

Срежете охладения блат на малки квадрати с еднаква големина, приблизително 5/5 см, без да ги разделяте.

Разделете крема на две части.

Намажете с крем половината част от блата. Останалите нарязани квадратчета от другата половина на блата подредете върху тези с крем.

Отделения крем също разделете на две. Едната част оцветете с червена сладкарска боя.

Украсете пастичките с бял и червен крем, като нанесете върху квадратите бели и червени ивици с пош. С дървено шишче дръпнете резки, за да направите шарката на мартенските пастички. Разделете пастичките и отстрани оберете излишния крем.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар