Евтин крем Тирамису

17/04/2012
"Икономичен вариант на любимото ни Тирамису, но не по-малко вкусен "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122 685
  • Преглеждания за месеца1358
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - около 500 гр.
  • бисквити - 1.5 пакет Закуска
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • коняк - 1 - 2 мл. есенция или ром
  • кафе - 3 - 4 ч.ч. сварено (колкото поемат бисквитите)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се сметаната. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с получения крем от жълтъците и сметаната.

Кафето и есенцията се смесват. В тях се потапят бисквитите (да поемат хубаво кафето), след което се подреждат в съд, може и йенски. Отгоре се намазват със слой от крема. Следва втори ред бисквити и отново се покрива с крем.

Затваря се съда с капака или тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник поне 6-7 часа, може и цяла вечер. При поднасяне се поръсва с какао.

Този десерт е в категория Кремове, защото като престои няколко часа (най-добре на другия ден), бисквитите и яйчено-сметановия крем се смесват и се сервира с лъжица, а не се реже с нож като торта Тирамису.

Бих казала дори, че става по-вкусно и от оригинално Тирамису - пробвала съм и него.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 31
4 7
3 10
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Райна Полянова
Истинското тирамису не се реже с нож:)

Това е просто сладкиш с бисквити и крем,предполагам вкусен, но не и тирамису.
2
2
Отегчен
Отегчен
29.01.2016 20:55
Не знам защо наричате този сладкиш Тирамису. Сигурен съм че е много вкусен, но си го кръстете по друг начин. Не е кой знае колко скъпо маскарпонето за да правя компромис с него. При все, че не се приготвя и толкова често. Звучи ми като маргарин с вкус на масло, или като продукт българско саламурено...
8
7
Ина Иванова
Ина Иванова
30.11.2014 21:41
Прекрасно се получи ;)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв