Бонбони Мартенички

Бонбони Мартенички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Има ли по-вкусен начин да отбележите идването на пролетта. Хапвайте с удоволствие и Честита Баба Марта!"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 50 мл
  • бял шоколад - 150 г
  • крема сирене - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимони - кора от лимон
  • бисквити - 4 - 5 с.л. смлени бели
  • ядки - 3 с.л. смлени
  • кокос - 1 пакет бял за овалване
  • сладкарска боя - червена
  • локум с орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих половин доза, но рецептата е за цяла доза.

Кокосовите стърготини се разделят в две чинии, в едната се добавят капки червена боя, разбъркват се и оставяме да съхне. Ако нямате сладкарска боя, може и с боя за яйца.

В касеролка се загрява течната сметана, прибавя се начупени парченца бял шоколад, разбърква се добре на гладка смес и снемаме от котлона, да се охлади леко, но не напълно.

Добавя се крема сиренето, ванилията, настърганата кора от половин лимон, пудрата захар и смлените бисквити. С вилица се разбърква, трябва да се получи гъста смес.

Оформят се малки топчета с чаена лъжичка, като в средата на всяко се поставя малко парченце локум с орехи. Половината топчета се овалват в бели кокосови стърготини, а останалите - в червените.

Нареждат се в чиния едно бяло и едно червено топче, отгоре свързваме с усукани бели и червени конци, закрепват се с малко тънка медна тел.

Охладени се поднасят.

Честита и сладка баба Марта!

Рецептата е на ЙОЛИ

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: