Агнешко печено с винен сос

06/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Агнешко обожаваме да хапваме, не само по Великден, но непременно по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 537
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистете агнешката плешка от ципи и мазнини, ако има. Направете 10-12 прореза с нож и шпиковайте месото със скилидките чесън. Разбъркайте заедно зехтина, лимоновия сок, меда и розмарина и намажете агнешкото обилно с този сос. Оставете го в покрит съда да престои за известно време, за да се овкуси.

Прехвърлете го в намазнена тава и сложете да се пече в умерена загряна, на около 200 градуса фурна. След това агнешко печеното се прехвърля в голяма чиния и се увива с фолио, за да се запари за 15 минути.

През това време пригответе винения сос като запържите в малко мазнина накълцания лук, докато омекне. Долейте виното, оставете да кипне и да почне да се изпарява и долейте бульона. Оставете да ври, докато сосът се редуцира до количество 1 ч.ч.

Размийте царевичното брашно с малко вода и сгъстете соса с него. Добавете доматеното пюре и подправки на вкус. Разбъркайте и поднесете порция от агнешкото, полято с винения сос.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
15.03.2013 14:13
Не отбелязах оценка перфектно само поради това, че още не съм направила агнешкото по тази рецепта, но със сигурност ще го направя за предстоящите празници. Хареса ми много съчетанието от продукти, които предлагаш за рецептата, освен това е една от малкото, за които от раз казвам "Това ще го направя задължително!" Още от сега предвкусвам крайния резултат. Благодаря, че сподели тази рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв