Домашни мекици със свинска мас

01/03/2017
Андрианаот АндрианаНовак
"От баба го знаем - най-сочните и пухкави мекички се правят с мас, това е тайната им "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца582
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В тава пресяваме брашното и оформяме дупка в средата.

В кофичката кисело мляко добавяме солта, захарта и содата за хляб. Разбъркваме и изчакваме да шупне. Изсипваме го в кладенчето на брашното и започваме да бъркаме.

Постепенно започваме да месим. Трябва да се образува хубаво лепкаво тесто. Оставяме го да втаса за около 30 мин.

След като е втасало, с хубаво намазнени ръце оформяме малки топчета.

В тенджерка или в тиган слагаме свинска мас - вие преценете колко ще е достатъчна, защото зависи и от съда, в който ще пържите. Оставаме я да се разтопи и загрее.

Вземаме по едно топче тесто и разстиламе в ръцете, докато се получи тънък пласт тесто. Поставяме в съда и пържим. И така до свършването на топчетата тесто.

Ако не желаете да се цапате и да бъде толкова мазно, може да добавите малко брашно да направите топченцата и да ги разточите.

Брашното ще ви улесни и така тестото няма да залепва по точилката.

И в двата варианта ще получите хубави пухкави мекички.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар