Хлебна питка без месене

01/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856073
"Готови ли сте? Ето ви една страхотна питка, която се приготвя без месене, а резултатът направо ще ви смае "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 452
  • Преглеждания за месеца4452
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г + още малко брашно за поръсване
  • топла вода – 200 мл
  • суха мая – 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • зехтин – 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със сухата мая в купа. Добавете затоплена водата, сол, захар и зехтина и разбъркайте с лопатка много добре, докато се поеме цялото количество брашно.

Покрийте купата със стреч фолио и оставя тестото да втаса, докато удвои обема си.

Щом тестото се е надигнало, поръсете го с брашно, както е в купата. Набрашнете добре ръцете си и внимателно изсипете тестото в тавичка 26 см, на която предварително сте намазали дъното с краве масло.

Потупайте питката с брашно отгоре леко с пръсти и отново оставете да си почине за половин час.

Загрейте фурната предварително на 200 градуса и сложете питката да се пече. Сложете във фурната на дъното малка тавичка с вода и след 10-на минути намалете температурата на 180 градуса.

Изпечете хляба до готовност според фурната.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariya Zherkova
Mariya Zherkova
03.11.2017 14:19
Днес направих тази питка , но когато замесих тестото стана много твърдо.Реших ,че не ми харесва така и добавих още малко вода.Всичко друго направих по описанието.Като за първи път се получи много добре.Вътре питката е с прилични шупли , но се надявам следващия път да стане още по-добре.Благодаря за рецептата.
1
1
Даниела Русева
Казвате, че сте замесили тестото и то е станало твърдо. В рецептата съм писала, че не се меси, а само се разбърква в купата до обиране на брашното.
0
0
Nikolay Genov
Nikolay Genov
12.09.2017 17:23
Рецептата е много точна.Правя го по същия начин но мерките са във водни чаши 1/2 вода и брашно. Благодаря за хубавата рецепта.
5
0
Даниела Русева
Ами, че тя твоята питка изглежда по-добре! Поздрави!
0
0
Даниела Русева
Благодаря, Николай! Всъщност аз не знам как да се прецени каква е водната чаша. Пък 200 мл май може да си мине за водна, нали. Радвам се, че си харесал!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв