Хлебна питка без месене

01/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Готови ли сте? Ето ви една страхотна питка, която се приготвя без месене, а резултатът направо ще ви смае "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 619
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно – 400 г + още малко брашно за поръсване
  • топла вода – 200 мл
  • суха мая – 1 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • зехтин – 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със сухата мая в купа. Добавете затоплена водата, сол, захар и зехтина и разбъркайте с лопатка много добре, докато се поеме цялото количество брашно.

Покрийте купата със стреч фолио и оставя тестото да втаса, докато удвои обема си.

Щом тестото се е надигнало, поръсете го с брашно, както е в купата. Набрашнете добре ръцете си и внимателно изсипете тестото в тавичка 26 см, на която предварително сте намазали дъното с краве масло.

Потупайте питката с брашно отгоре леко с пръсти и отново оставете да си почине за половин час.

Загрейте фурната предварително на 200 градуса и сложете питката да се пече. Сложете във фурната на дъното малка тавичка с вода и след 10-на минути намалете температурата на 180 градуса.

Изпечете хляба до готовност според фурната.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар