Ароматни агнешки ребърца на фурна

06/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Ако и вие сте лакомници като нас, към тази оригинална рецепта няма да останете безразлични, а защо пък и да не поглезите семейството си с тези вкусните агнешки ребърца"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 551
  • Преглеждания за месеца403
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 8 броя ребра
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • лук - 2 с.л. накълцан зелен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • розмарин - 1 с.л. скълцан ситни
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе агнешките ребърца, като ги остържете от едната страна до кокал. Натъркайте ги добре със сол и прясно смлян черен пипер.

Смесете магданоза, лука, чесъна, розмарина, галетата и 1/2 от разтопеното масло и разбъркайте.

Загрейте другото масло в тиган и запържете равномерно агнешките ребърца.

Прехвърлете ги в тава и ги залейте с ароматното масло с подправките.

Сложете ребрата са се пекат в загряна на 230 градуса за 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар