Телешко с лук в гювеч

01/03/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Ето такива ястия харесваме, където всичко се слага в гювеча и край - после само се сервира П.С. Стана великолепно "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо711
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800г
  • лук - 500 г
  • чесън - 2 глави
  • краве масло - 150 г
  • бяло вино - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от костите и ципите месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в пръстен гювеч.

Върху него сe нареждат нарязаният на четвъртинки лук, обелените скилидки чесън, дафинов лист, черен пипер и маслото.

Ястието се залива с виното и малко вода, посолява се, похлупва се с капак и се пече в умерена фурна около 2 часа.
.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар