Зеленчукова кремсупа с извара и крутони

01/03/2017
"Толкова ароматна и с богат вкус - планираме да изядем поне три купички от нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца813
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и ги нарежете на едри кубчета. Нарежете и тиквичката. Сложете ги в тенджера и залейте с вода, да се покрият. Сложете на огъня да се сварят, като във водата пуснете кубче пилешки бульон и лъжица зеленчуков микс.

Като се сварят, ги отцедете малко от водата, но не изхвърляйте отделената вода. Пасирайте картофите и тиквичката.

Сгорещете олио в тенджера и пуснете да се запържат заедно моркови праз, предварително нарязани на кубчета. Смачкайте чесъна, добавете и него и гответе, докато поомекнат.

Залейте с отделения бульон от картофите и долейте още един литър вода. Щом заври, прибавете пасираните картофи и изварата, която преди това разбъркайте с прясното мляко. Варете малко, колкото да кипне около 2-3 минути. Посолете на вкус.

За крутоните:
Сгорещете краве масло в тиган с керамично покритие. Пуснете кубчета от нарязани филийки черен хляб с лимец и разбъркайте няколко пъти. Запечете ги добре.

Готовата супа овкусете с черен пипер и накълцан копър.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар