Таскебап с телешко месо в гювеч

01/03/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2071250
"Предизвикваме ви да опитате класически тас кебап, но с телешко, вместо свинско месо и да гласувате за своя фаворит "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо849
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на хапки месо се осолява, прибавят се нарязаните на филийки лук и олиото и се задушава на слаб огън.

Прибавят се нарязаният на дребно домат, дафиновият лист и чубрица и се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Ястието се вари на тих огън, докато месото омекне.

Налива се виното, размива се брашното и се добавя.

Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се запича във фурна 45 минути.

Сервира се с пюре от картофи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар