Родопски млин

01/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Ароматът на този уникален родопски клин има дарбата да ви накара да забравите за всякакви обещания за диети "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
35 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 865
  • Преглеждания за месеца14447
  • Преглеждания за седмицата4242
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена35

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в леко подсолена вода в съотношение 1:3 (ориз:вода). Отцедете го хубаво и го смесете с разбитите яйца и натрошеното сирене.

Замесете тесто за баница от 1 1/2 ч.ч. вода, оцета и брашното - ако се налага, може да увеличите количеството на брашното.

Разточете на две кори. Едната разстелете на дъното на намазнена тава и върху нея изсипете плънката на равномерен пласт. Отгоре сложете другата кора и напръскайте с разтопеното масло.

Печете клина в умерена фурна на 180 градуса до леко зачервяване на тестото.

Mоже да изпечете клина в тефлонов тиган, като го обърнете с помощта на дървена лъжица, за да се запече равномерно от двете страни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

aneliast
aneliast
02.07.2017 12:00
така се прави но се казва клин
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв