Северозападни кюфтета с доматен сос

01/03/2017
Viktoria
отViktoriaЧирак56324
"Обичаме рецепти, в които пише и кюфтенцата изплуват отгоре Лакомниците ще ни разберат "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 212
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме каймата, подправяме със сол, черен пипер и кимион. Хубаво омесваме каймата. Измиваме ориза и го слагаме да се свари до полуготовност. С помощта на цедка изсипваме ориза и го поставяме под течаща вода, докато се охлади.

Прибавяме към каймата и измесваме. Правим кюфтенца.

След като са готови, ги овалваме в брашно и оставяме настрани. Нарязваме на ситно лука, моркова и чушките.

В тиган загряваме олио и добавяме зеленчуците. Като зеленчуците се запържат, добавяме доматите, оставяме да покъкри минутка, добавяме брашно в зависимост колко гъсто искаме да ни бъде ястието.

Доливаме водичка, слагаме сол, черен пипер, червен и чубрица. Махаме от котлона.

В тава изсипваме соса, добавяме дафинов лист. Слагаме във фурната и печем на 250 градуса. След като кипне доматеният сос, добавяме кюфтетата.

Намаляваме фурната на 180 градуса. Ястието е готово, когато кюфтенцата изплуват най-отгоре. След като е готово, добавяме накълцания чесън, разбъркваме и пожелание добавяме копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар