Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Северозападни кюфтета с доматен сос

Северозападни кюфтета с доматен сос

ViktoriaViktoria
Чирак
63436133459
Северозападни кюфтета с доматен сос
Снимка: Viktoria
2 / 3
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Обичаме рецепти, в които пише и кюфтенцата изплуват отгоре Лакомниците ще ни разберат"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг (500 г свинска, 500 г телешка)
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 буркан Паприкаш или консерва
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • брашно
  • олио
  • сол
  • копър - 1 връзка или магданоз
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме каймата, подправяме със сол, черен пипер и кимион. Хубаво омесваме каймата. Измиваме ориза и го слагаме да се свари до полуготовност. С помощта на цедка изсипваме ориза и го поставяме под течаща вода, докато се охлади.

Прибавяме към каймата и измесваме. Правим кюфтенца.

След като са готови, ги овалваме в брашно и оставяме настрани. Нарязваме на ситно лука, моркова и чушките.

В тиган загряваме олио и добавяме зеленчуците. Като зеленчуците се запържат, добавяме доматите, оставяме да покъкри минутка, добавяме брашно в зависимост колко гъсто искаме да ни бъде ястието.

Доливаме водичка, слагаме сол, черен пипер, червен и чубрица. Махаме от котлона.

В тава изсипваме соса, добавяме дафинов лист. Слагаме във фурната и печем на 250 градуса. След като кипне доматеният сос, добавяме кюфтетата.

Намаляваме фурната на 180 градуса. Ястието е готово, когато кюфтенцата изплуват най-отгоре. След като е готово, добавяме накълцания чесън, разбъркваме и пожелание добавяме копър или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: