Бисквитена торта с ягоди и шоколад

01/03/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Греховно вкусна бисквитена торта, с която искаме да съгрешаваме всеки ден "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо694
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • обикновени бисквити - 2 пакета
  • прясно мляко - 1 литър
  • нишесте - 1 бр. Ягода
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сладко от ягоди - 4 с.л.
  • мюсли - 4 с.л. с ягоди
  • черен шоколад - за поръсване
  • ягоди - пресни за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лека, ароматна и лесна за приготвяне. Изненадите и вкусовете често се крият и в простичките неща.

Загрявам предварително свареното прясно мляко, като от него съм отделила 100 мл според инструкцията за нишестето.

Подслаждам го и към него прибавям размитото нишесте. Сварявам крема, отстранявам от котлона, добавям маслото, разбърквам внимателно и оставям върху подложка.

В йена глаз тавичка добавям първо от него, после подреждам пласт от бисквитите.

Отново редя крем, бисквити и в средата посипвам с мюсли и от ягодовото сладко. Продължавам да редувам продуктите, като накрая завършвам с крема.

След като тортата се оглади настъргвам от шоколада. Декорирам с ягоди, мюсли и поднасям.

Пожелавам Ви добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Shamsina
Shamsina
18.04.2017 06:43
Простичко, но много вкусно и ефектно украсено! Страхотна е!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв