Телешко с домати и червен лук

01/03/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак1301237
"Ароматно телешко по любимата ни рецепта, със сосче, което може да отопите "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 800 г консерва, нарязани на кубчета
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зелена чушка - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 вр. нарязан на ситно
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на средно големи парчета. Слагаме го да се свари за около 20 мин.

Изваждаме го и в тиган слагаме маслото и запържваме месото на слаб огън за около 10-15 мин, като бъркаме да не загори.

След това към него прибавяте и лука, нарязан на по едро, и пържим още 5-6 мин.

Зелената чушка нарязваме на ситно и ако случайно доматите от консервата са по едри, ги пуснете в блендера за много малко, но не да станат на пюре.

Прибавяме ги към месото, намаляваме котлона и покриваме с капак. Оставете да се готви около 25 мин.

След това добавяме чесънът, който минаваме през преса, и всички подправки.

Покрийте с капак и оставете още 10 мин.

Сервирате веднага, докато е топло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар