Кокошка капама

01/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Домашна кокошка, кисело зеле и малко свинско за аромат - една капама, която направо ще ви вземе акъла "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 932
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции.
Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло.

Когато се задуши, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.

Взимаме гювеч и редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и завършваме със зеле.

Между редовете слагаме черен пипер. Отгоре слагаме дафиновия лист, виното и зелевия сок (по желание може да добавим сол, ако вместо зелев сок добавим вода).

Печем ястието в умерена фурна около 3 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар