Кокошка капама

01/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Домашна кокошка, кисело зеле и малко свинско за аромат - една капама, която направо ще ви вземе акъла "
Приготвяне30 мин.
Готвене210 мин.
Общо240 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 987
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр.
  • кисела зелка - 1 бр.
  • кървавица - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме кокошката. След това я нарязваме на порции.
Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме с 2 с.л. масло.

Когато се задуши, добавяме червения пипер и разбъркваме добре.

Взимаме гювеч и редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и завършваме със зеле.

Между редовете слагаме черен пипер. Отгоре слагаме дафиновия лист, виното и зелевия сок (по желание може да добавим сол, ако вместо зелев сок добавим вода).

Печем ястието в умерена фурна около 3 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар