Супа от грах и шунков салам

01/03/2017
Гергана  Георгиеваот Гергана ГеоргиеваИноватор 1x
"Приготвихме супичка от грах и наистина ни хареса, но решихме, че ще е още по-хубава с телешко саламче "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • грах - 1 консерва от 800 г
  • шунков салам - 300 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чесън –2 скилидки
  • домати - 3–4 с.л. от консерва
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л.зеленчукова
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода

Начин на приготвяне

В дълбок съд налейте олиото и го загрейте. Добавете чесъна и лука, нарязани на дребно, и шунковия салам, нарязан на ивици.

Запържете за около 2 минути и прибавете моркова, нарязан на дребно, доматите и отцедената от водата грах.

Поръсете с чубрица и универсална подправка.

Налейте около литър топла вода и оставете да заври.

В купичка сложете брашното и червения пипер, налейте малко студена вода и разбийте, така че да получите рядка кашичка.

Изсипете я във врящата супа и разбъркайте хубаво.
Опитайте и ако е необходимо, добавете сол.

Варете около 15 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар