Попска яхния с кокошка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
01/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Най-вкусните яхнии се правят на село - с домашна кокошка и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • кокошо месо - 6 парчета
  • домати - 2 бр.
  • арпаджик - 1 кг лук
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 70 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън - 2 глави
  • дафинови листа - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • препечено брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме месото в сгорещеното олио, след което добавяме нарязания кромид лук, сол на вкус, червения пипер и настърганите домати.

Разбъркваме и продължаваме да задушаваме около 10-15 мин. След това доливаме 2-3 ч.ч. топла вода и прибавяме дафиновите листа и черния пипер и варим до омекваме на месото.

Когато е готово, към него добавяме предварително задушения в маслото арпаджик, чесъна и брашното.

Оставяме ястието да се вари още 15-20 мин. Накрая го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: