Омлет руло по корейски

01/03/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaЧирак
"Супер идея - сега остава само да поработите върху техниката и изпълнението, за да се насладите на този вкусен резултат "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • зелен лук - 2 - 3 с.л.
  • морков - 1 бр.
  • колбас - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Нарязваме на много ситно лука и колбаса, а моркова настъргваме.

Счупваме 3 яйца и отделяме жълтъците в едни съд, а белтъците - в друг. Разбъркваме внимателно, но не напълно.

Към белтъка добавят нарязаните продукти на половина, солта и бъркаме. Така правим и с жълтъците и останалите продукти.

Леко се намазнява тиганът за печене и след затопляне на средна температура се изсипва около от белтъчната смес.

Когато повърхността на яйцето започне да се стяга, се прегъва малко от единия край, след което се загъва на руло, но не до края, като се оставя малка част.

Отново се омазнява леко тиганът и се излива втората от жълтъчната смес, която да захване и да свърже оставената част от вече почти готовия омлет.

Така правим, докато свърши сместа. Оформя се руло, което се изпича от всички страни.

Охлажда се, преди да се нареже на ивици. А след това режем на парченца рула и поставяме в чиния. Отгоре може да се гарнира с кетчуп.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар